A’dan Z’ye İmalat Yönetimi -IX

This post has already been read 358 times!

Blockchain ?????

Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“A’dan Z’ye İmalat Yönetimi” kapsamında başlatılan paylaşımın yolculuğunun önceki duraklarında tüm yönleri ile imalat, ekonomik bakış açısı, deformasyon üretiminin detayı, montaj operasyon süreci, endüstriyel nesnelerin internet, makinaların öğrenmesi, siber güvenlik tehditleri, siber güvenlik yönetimine dair paylaşım yapmaya çalıştık.

Bu durakta “Blockchain” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Veri paylaşımında yer alan tüm kuruluşların sertifikalandırılması konusunda ısrar etmek siber güvenliğe doğru atılmış önemli bir adımdır. Büyük iyileştirmeler vaat eden yeni bir araç Blockchain’dir. Blockchain, işlemleri ve değişimi izleyen ve böylece dijital bilgi alışverişinin güvenini ve şeffaflığını kurabilen tarihsel bir defter oluşturmanın bir yoludur. Kuruluş içinde, artık takım tezgahları ve diğer IoT cihazları sürekli olarak bağlı olduğundan, ağa bağlı mutfak alanındaki “akıllı buzdolabının” ağa bir giriş noktası sağlayabileceğini anlamak önemlidir. Günümüzde hızla art arda ortaya çıkan birçok yeni IoT cihazında% 100 güvenlik garantisi yoktur. Bu nedenle, bir cihazın siber güvenliği şeffaf ve garanti altına alınana kadar, hassas verileri ve / veya üretim ekipmanlarını içeren ağa bağlanmamalıdır.

Akıllı Sistemler ve bakım yönetimi

İmalat sürecinin verimliliğini ve sürdürülebilirliğin etkileyen faktörlerden birisi de bakım yönetimidir. Akıllı sistemler geliştikçe özellikle endüstri 4.0 ile gündeme gelen kestirimli veya öngörülebilen – öngörülü bakım gündeme gelmektedir

 Öngörülü bakım: akıllı üretim düşünüldüğünde ve endüstriyel kullanıcılar için potansiyeli açıklarken, öngörülü bakım genellikle kilit bir uygulama olarak kullanılır. Bunun bir nedeni, faydaların hem uzman olmayanlar hem de üretim uzmanları tarafından çok açık ve kolay anlaşılabilmesidir.

Öngörülü bakımın ne anlama geldiğine ve geleneksel yöntemlerden nasıl farklı olduklarına daha derinlemesine dalmadan önce geleneksel bakım yaklaşımlarına bakalım.

Bugün, beş bakım stratejisi kategorisi uygulanmaktadır: reaktif bakım, önleyici bakım, durum izleme, öngörülü bakım ve kuralcı bakım. Günümüzde endüstride halen yaygın olarak kullanılan problem- arıza çıktığında müdahale edilen reaktif bakım yaklaşımları başta olmak üzere reaktif ve önleyici bakımın yanı sıra kısmen durum takibi de yapılmaktadır.

IoT tabanlı durum izleme, öngörücü bakım ve kuralcı bakım, Akıllı Üretim ve Endüstri 4.0’ın temel uygulamalarıdır ve şirketler ve servis sağlayıcılar için benzersiz avantajlar sundukları için bugün sektörde büyük ilgi görmektedir.

Bakım türlerinin detayına bakılmasında fayda var.

Gelecek durakta “Bakım Türlerinin Detayı” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...