Kurumsal Hafıza-IV

This post has already been read 610 times!

Dijital Ortamda Kurumsal Belleği Yönetmek ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

“Kurumsal Hafıza” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında bu konuda paylaşım başlatmanın gerekçesi ile birlikte kurumsal hafızanın, belleğin tanımı, bilgi kaynağı, en değerli bilgi kaynağı kurumsal hafızaya dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Dijital Ortamda Kurumsal Belleği Yönetmek” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

 Ağ veri depolama gereksinimleri yılda yaklaşık% 60-100 oranında artmaktadır. Bu eğilim göz önüne alındığında, bazı analistler ortalama yerel alan ağının önümüzdeki birkaç yıl içinde 50 GB’den fazla depolama alanı gerektireceğini tahmin ediyor.

Ortalama bir kullanıcı, dizin oluşturma veya dosyaları klasörlere yapılandırma konusunda yeterince sorun yaşar, daha sonra dosyaları nereye koyduğunu daha az hatırlar. Çağdaş dosya sistemlerinin yetersizlikleri hiç bu kadar belirgin olmamıştı, ne de güçlü belge yönetim araçlarına duyulan ihtiyaç daha fazla olmamıştı.

Kurumsal hafızayı kaybetmenin maliyeti kurumsal hafızadan bilgi kaybı, nasıl depolandığına bakılmaksızın çok maliyetli olabilir. Kayıp veya yanlış yerleştirilmiş bilgilerin maliyetinin tahminlerini yapmak zordur, ancak bu maliyetleri ölçmek için bazı girişimlerde bulunulabilir

Personelin kayıp belgeleri aramak için harcadığı sürenin neden olduğu masrafa ek olarak, bir personel hazır olmayan bilgilere ihtiyaç duyduğunda, bu bilgiler aranırken veya yeniden oluşturulurken tüm işlemler durabilir.

Sonuç, kuruluşun yeterli bilgi yönetim sistemi kuramamasından kaynaklanan maliyette çarpıcı bir artıştır. Bu tür bir başarısızlık, gerektiğinde ilgili belgelerin bulunamaması veya zamanında uygun şekilde imha edilmemiş belgelerin ve diğer verilerin zorla açıklanması nedeniyle kuruluşu dava kayıplarına da maruz bırakabilir.

Kelime işlem yazılımının yaygın kullanımı belgelerin oluşturulmasını kolaylaştırır ve çoğu kullanıcı neredeyse sınırsız sayıda belgeyi çok az maliyetle indirme olanağına sahiptir. Buradaki etkisiz yönetim, artık yararlı olmayabilecek belgeleri depolamak için donanım ve ağ sunucularında gereksiz sermaye harcamasına neden olabilir.

Bilgi teknolojisinin yaygınlaşması, kuruluşların ve şirketlerin işleyişinde devrim yaratıyor. Kullanılabilir ve erişilebilir olan bilgi hacmi önemli ölçüde artmaktadır. Kurumsal hafıza mevcut organizasyon boyunca yapmak için yollar icat etmeye ihtiyacımız var.

Gelecek durakta ”Kurumsal Belek ve Kayıt Yönetimiile yolculuğumuzu sürdürebilmekdileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...