Kurumsal Hafıza-X

This post has already been read 414 times!

Kurumsal Bellek Yöneticisinin Sorumlulukları ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

“Kurumsal Hafıza” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında bu konuda paylaşım başlatmanın gerekçesi ile birlikte kurumsal hafızanın, belleğin tanımı, bilgi kaynağı, en değerli bilgi kaynağı kurumsal hafıza, dijital ortamda kurumsal belleğin yönetilmesi, kurumsal bellek ve kayıt yönetimi, kayıtların depolanması, kurumsal belleği oluşturan önemli kayıtlar, elektronik ortamda bilginin işaretlenmesi, kurumsal bellek yöneticisinin becerilerine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Kurumsal Bellek Yöneticisinin Sorumlulukları” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Kurumsal bellek yöneticisinin sorumlulukları ve görevlerini aşağıdaki gibi özetlenebilir:

Hangi belgenin – bilginin kayıt altına alınması diğer bir değiş ile arşivlenmesinin gereği etkin bir değerlendirme yapılabilmesi

Bilginin değerini, özellikle tarihsel bilgiyi belirlemek, böylece onu korumak için stratejiler geliştirilmesi

Kurumsal bellek yöneticisi de dokümantasyonun yeterliliği ve kuruluşun normal faaliyetlerinde üretilebilecek veya üretilemeyecek bilgilerin oluşturulması

Kurumsal bellek yöneticisi de konumu ne olursa olsun metin arama ve bilgi bulma sürecinin yalın olarak gerçekleştirilmesi

Her şeyden önce, kurumsal bellek yöneticisi kuruluşun işini bilmeli ve kurumsal veya örgütsel ihtiyaçları karşılamak için bilgi disiplinlerinin beceri ve tekniklerini uygulayabilmelidir.

Mevcut depolama ortamının yeteneklerini ve kuruluşun bellek ihtiyaçlarını karşılamak için teknik ekiplerle nasıl çalışılacağını anlaması gerekir.

İşletmenin doğası, ürünleri ve hizmetleri hakkında bir farkındalık gereklidir.

Kurumsal bellek yöneticisinin bilgileri kuruluşun kaynağı olarak tanımlayabilmesi ve kuruluş tarafından oluşturulan ve kullanılan bilgilerin değerini değerlendirebilmesi gerekir.

Bilgiyi bütünleştirerek ve kuruluş genelinde ve kuruluşun bir ürünü olarak kullanılabilir hale getirerek bilgiye değer katmak, kurumsal bellek yöneticisinin temel görevidir.

Kurumsal bellek yöneticisinin odak noktası, departman düzeyinde değil, kurumsal düzeydedir, ancak çalışmanın amacı, işin yapıldığı departman ve proje düzeyinde bilgiye erişilebilir hale getirmektir.

Bilgi yöneticisinin organizasyonun bu seviyesinde başarılı olması için kapsamlı sistem analizi becerileri ve iş zekası gereklidir. Bu gereklilik bizleri bilgi mimarilerinin tasarımına doğru yol aldırır.

Gelecek durakta ”Bilgi Mimarilerinin Tasarımıile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...