Kurumsal Hafıza-VIII

This post has already been read 429 times!

Elektronik Ortamda Bilginin İşaretlenmesi???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

“Kurumsal Hafıza” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında bu konuda paylaşım başlatmanın gerekçesi ile birlikte kurumsal hafızanın, belleğin tanımı, bilgi kaynağı, en değerli bilgi kaynağı kurumsal hafıza, dijital ortamda kurumsal belleğin yönetilmesi, kurumsal bellek ve kayıt yönetimi, kayıtların depolanması, kurumsal belleği oluşturan önemli kayıtlara dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “ Elektronik Ortamda Bilginin İşaretlenmesi ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Elektronik ortamda bilginin işaretlenmesi ve düzenlenmesi ihtiyacı artmaktadır, çünkü arama ve tarama sistemleri kullanıcının ihtiyaç duyduğu bilgileri bulmak için bu işaretlere güvenmektedir.

Bilgi aracılarının faaliyetlerinin çoğu otomatikleştirilebilir. Bununla birlikte, sonunda, bilgi profesyonellerinin aramaları formüle etmeleri ve yürütmeleri ve etkili tarama ve aramayı teşvik eden sistemler geliştirmeleri için sürekli ve genişleyen bir rol olacaktır.

Başlangıçta, otomasyondan sorumlu bölümlerin çoğu, geleneksel iş süreçlerini destekleme rollerini gördü. Personelin çoğu anabilgisayar teknolojisinde yetenekli ve eğitimli olduğundan, makinelerle çalışmaya kullanıcılardan çok daha alışkınlardı.

Odak verilerden iş süreçlerine kaydıkça, kısa vadeli geçmiş veriler bile teknoloji nesillerini kapsar. Belirli bir teknoloji neslinin kısaldığı süre boyunca, kayıtların ve belgelerin ne olduğunu ve bir işletme için ne anlama geldiklerini anlayan bireylere ihtiyaç vardır. Bu bağlamda kurumsal bellek yöneticisi pozisyonu oluşmaya başladı.

Kurumsal bellek yöneticisi gerçekleri biriktirir, ancak talep üzerine, kuruluşun uzun vadeli ve kısa vadeli tarihsel ihtiyaçlarını, günlük ihtiyaçlarını ve kuruluşun gelecekteki ihtiyaçlarını destekleyebilecek elektronik ortamda bilginin işlenmesini dinamik olarak gerçekleştirir

Öngörülebilir bir gelecek için, kurumsal bellek yöneticileri aynı anda iki farklı işi gerçekleştirmenin neredeyse imkansız göreviyle karşı karşıya kalmalıdır. Kuruluşları geleceğin sanal belgesine götüren teknolojik girişimlerin planlanması ve uygulanmasına ek olarak, mevcut ve gelişmekte olan teknolojiyi geleneksel belge/ kayıt yönetimi sorunlarına da uygulamalıdırlar

Bu zorluk, teknolojik değişim oranı nedeniyle zorluklarla doludur ve olmaya devam edecektir. Kurumsal bellek yöneticileri, bilgi projelerini teknolojik değişimin sınırları boyunca – genellikle bir dizi teknoloji neslinin sınırları boyunca – yönetmek zorunda kalacaklar. Kurumsal bellek yöneticisi, şu anda birkaç ayrı meslekte bulunan becerilere sahiptir.

Gelecek durakta ” Kurumsal Bellek Yöneticisinin Becerileri“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmekdileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...