Başarılı Şirketlerde Yolculuk –IX

This post has already been read 452 times!

Birbirine Bağlı Sistem???  

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları,

“Başarılı Şirketlerde yolculuk “ kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında durağında başarılı şirketlerin sahip oldukları elementler, bu şirketlerde pusulanın varlığı, ben’den biz’e geçiş, sorumluluk, sorumluluk kültürünün oluşum detayları, sorumluluk ile hayat amacı arasındaki ilişki, marka oluşturulması, özgün olabilmeye dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Birbirine Bağlı Sistem” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz ?

Organizasyonlarda faaliyet gösteren yapılar ve sistemler arasındaki geçişkenliği ve dolayısıyla bir birine olabildiğince entegre olabilecek şekilde çalışmayı sağlayacak model oluşturulmadığı sürece kalıcı başarıdan söz etmek mümkün değil.

Bir birine bağlı ve hantal olmayacak sistemler oluşturmak adına her bir bölümün geçmişini, iş yapış şeklini iyi anlamalıyız. Net olarak anlaşılamayan yapılar katma değerli şekilde bir birine bağlanmayabilir. Tanımadığımız, anlamadığımız yapılar arasında sağlıklı entegrasyonu sağlayamayız.

Bir birine bağlanacak faaliyetler, bölümlerin her birisini olabildiğince iyi analiz ettikten sonra bölümlerin bir araya geliş şekli ve bir birine bağlı olmalarından sonra elde edilecek kazanımlar da çalışılır.

Özellikle bir birine bağlı hale geldikten sonra maliyet, zaman ve kalite parametrelerine nasıl bir iyileştirme elde edildiğini anlayabilmek için iş sonuçları, gelişmelerin ayak izleri verilere dayalı olarak değerlendirilir. Değerlendirme sonuçlarında kat edilen iyileştirme aşamaları ve varsa oluşan dar boğazlar raporlanır.

Entegrasyon süreci oldukça stresli ve içerisinde çoklu belirli ve belirsiz çatışmaları barındırabilir bu süreci sağlam bir irade ve iyi bir bilgi – beceri ile yönetmek durumunda kalabilirsiniz.

Entegrasyon süreçlerinin keyifli tarafı ortaya oldukça farklı ve yeni yaklaşımları çıkartabiliyor. Meydan gelen yeni fikirler, iş yapış tarzı, kazanımları tanımlı hale getirerek organizasyon genelinde yaygınlaştırılması adına bir yol haritası oluşturulur. Her sancılı sürecin sonunda iyi bir ürün oluşturduğu gibi bölümler arası iş birliğinin oluşturulması sürecinde de sancılar yer yer derin ve ağır olabilir ve fakat sonucunda oldukça değerli kazanımlar, çıktılar oluşmaktadır. 

Birbirine bağlı sistemlerin geleceğin ihtiyacına cevap verebilmek ve geleceği bugüne getirme gerekçesi ile oluşturulduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Gelecek durakta “Geleceği Bugüne Getirebilmek“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...