Yaratıcı Düşünce -I

This post has already been read 523 times!

Yaratıcı Düşünce İle Gelenler  ?????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Özellikle iş dünyası ve doğal olarak liderler, yöneticiler, sürekli değişen bir dünyada sonuç almaya odaklıdır.  Değişim kaçınılmaz. Değişim fırsattır. Olduğun gibi kalırsan, olduğun yerde kalırsın. Organizasyonların başarısı, üretilen ve uygulanan yeni fikirlerin niteliği ve miktarı ile doğrudan ilgilidir.

“Dünya yeniye aşık olanlara, yeni şartlara anlamlı şekilde adapte olabilenlere aittir” ifadesi size ne kadar yakın? Veya sizi ne kadar öfkelendirdi? Tüm kavramlar, iş modelleri birilerine yakın gelirken birilerini kızdırabilir ve hatta nereden çıktı bu şimdi? Şeklinde karşı çıkışta bulunur. İster kızalım veya ister olabildiğince kabul edelim bir gerçek var ki; o da, değişen bu dünyada, yeni fikirlerin miktarı ve kalitesi ile bir yöneticinin sonuçlara ulaşmadaki başarısı arasında güçlü bir ilişkinin var olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.

Yeniliklere liderlik edenler, yeniliklere esnek şekilde adapta olmaya çalışanlar bireylerin karakteristik özelliklerinden birisi de yaratıcı düşünceye sahip olmaları. Yaratıcılığın  tanımına, yaratıcılığın içeriği ve yaratıcılığa ket vuran durumlara bakarsak yaratıcı düşünceyi bir nebze daha iyi anlamış olabiliriz.

Yaratıcılık; gelişme yeteneğinin kendisi olduğunu ifade etmekte fayda var.  Hepimiz dünyaya yaratıcı ve yenilikçi  olarak geldik. Doğuştan hakkımız, durumumuzu iyileştirmektir. Hepimiz durumumuzu iyileştirmek için tutarlı bir şekilde davranırız. Çoğumuz için yaratıcılığımız çocukluğumuzdan beri hareketsiz kaldı. Artık hepimiz kendi yaratıcılığımızdan yararlanmayı öğrenmeliyiz. Başkalarının yaratıcılığından yararlanmayı hepimiz öğrenebiliriz. Tüm hayatımızı yöneten zihinsel yasalardan biri alışkanlık yasasıdır. Alışkanlık yasası, yaptığımız neredeyse her şeyin alışkanlık olduğunu belirtir. Yürüme, konuşma, durumlara tepki verme ve yaratıcılığımızı kullanma şeklimiz alışkanlıktır. Yaratıcılığımızı kullanmayı alışkanlık haline getirebiliriz. 

Yaratıcılık içeriğinde; coşku, heyecan, sevgi, neşe ve sorumluluk kabulü vb bulunmaktadır.

Yaratıcılığa ket vuranlar;  korku odaklı olumsuz ortamalr, başarısızlık, reddedilme korkusu, kendinden şüphe duyma, kendine acıma, sorumluluğu kabul edememe, nefret, kıskançlık ve suçlama. Mevcut durumumuza olumlu duygular hakimse, bu yaratıcılığı teşvik eder.

Yaratıcı düşünce odaklı bireylerin etkileyici bir inanç sistematiği olduğunu görebiliyoruz

 Gelecek durakta “Yaratıcı Düşünce ve İnanç Sistematiği Arasındaki İlişki” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...