Risk Yönetim Penceresinden Tedarik Zinciri yönetimi-IX

This post has already been read 841 times!

Operasyonel Risklerin Detaylı Tanımlamaları -???
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Risk Gözlükleri ile Tedarik Zinciri Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun önceki duraklarında tedarik sürecinde risk odaklı yaklaşımın önemi, kazanımı, gerekliliği ve faaliyet tabanlı risk yönetimi, tedarik zinciri risklerinin analizi, risk değerleme, risk yönetiminin yürütme fazı, operasyon süreçleri bağlamında risk yönetimi, satın alma sürecinde finansal ve operasyonel kararların entegrasyonu,  yenilikçi tedarik zinciri finansman planları, risk algısı ve liderlik yaklaşımına  dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Operasyonel Risklerin Detaylı Tanımlamaları  ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Riskten korunma, belirli bir risk durumunda etkilerini azaltmak için yapılan herhangi bir eylemi ifade eder; operasyonel riskten korunma operasyonel araçları kullanır.

Operasyonel araçları kullanarak riski azaltmak için :

Operasyonel perspektifte rezervler ve fazlalık, çeşitlendirme, risk paylaşımı ve transferi, riskin temel nedenlerini azaltma veya ortadan kaldırma vb konularda çalışmalar gerçekleştirilir.

Bu çalışmalara ek olarak finansal pencereden, opsiyonlar ve türevler kullanılarak operasyonel riskin finansal korunması.

Finansal riski de etkileyen operasyonel risklerin neler olabileceğine bakılmasında fayda var.  

Operasyonel riskler, operasyonlardan diğer bir değiş ile faaliyetlerden ve kaynakların koordinasyonundan kaynaklanan risklerdir.

Faaliyetlerimizdeki bilgi, mal ve nakit akışı üzerinde olumsuz etki yaratan herhangi bir potansiyel kaynak operasyonel bir risktir.

Operasyon yoluyla nakit akışının dahil edilmesi, finansal ve operasyonel risklerin birbirini dışlamadığı anlamına gelir.

Ancak operasyonların amacı, arz ile talebi eşleştirerek beklenen firma değerini maksimize etmektir.

Arz ve talep arasındaki olası herhangi bir uyumsuzluk, fazlalık veya eksiklik istenmeyen bir durumdur ve uyumsuzluk riski olarak adlandırılır. 

Genel olarak risk yönetimi, tehlikelerin veya risklerin ortaya çıkması ile başa çıkmak için tasarlanmış geniş kapsamlı planlama ve karar verme faaliyetidir. Riskler, hem olası olmayan ancak yüksek etkili kesinti risklerini hem de talep, dahili işleme ve arzdaki daha yaygın dalgalanmaları içerir. 

Operasyonel risklerin etkin olarak yönetilmesi tedarik zinciri yönetiminde oluşan değer zincirindeki risklerin detaylı analizine doğru bizleri yolculuğa çıkartır

Gelecek durakta “Değer Zincirinde Oluşabilecek Riskler “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...