A’dan Z’ye Pazarlama Yönetimi -II

This post has already been read 951 times!

Pazarlama Karmasının Detayları?????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

A’dan Z’ye Pazarlama Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında pazarlama yönetimi süreci ile gelenlere dair özet bir giriş yapmaya çalıştık 

Bu durakta “Pazarlama Karmasının Detayları” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Pazarlama karmasının detaylarına doğru dalış yapıldığında karşılaştığımız hayati parametreler:

Şirketler her hedef pazar için hitap ettiği müşterilerinin özel isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için farklı pazarlama karışımları geliştirirler.

Hedef pazarlar, “tipik bir müşteri ” ile karakterize edilen pazar segmentlerinden veya kitle pazarından oluşabilir.” Bir ürün veya marka, herhangi bir maddi veya maddi olmayan özellikte rakiplerinden farklı olarak algılandığında ürün farklılaşması vardır. Ürün farklılaştırma aynı zamanda bir firmanın ürün özelliklerini aynı pazardaki rekabetçi ürünlerin özelliklerine göre tanıttığı stratejiyi de ifade eder.

Ürün konumlandırma, müşterinin zihninde ürünün imajını şekillendirmede yer alan kararları ifade eder. Bu görüntüler rakip ürünlere göre tanımlanır.

Pazarlama karması odaklı stratejiler geliştirilirken dikkat edilmesi gereken faktörler :

Pazarlama karmasının tüm unsurları, firmanın markalarının istenen konumlandırmasını sağlamak ve desteklemek için koordine edilmelidir.

Bir marka için pazarlama karmasındaki değişikliklerin etkinliği, istenen pazar pozisyonuna ulaşma konusundaki katkılarıyla değerlendirilir.

Belirli bir hedef pazarın ihtiyaçlarına ve isteklerine göre etkili konumlandırma, çoğu pazarda etkili bir şekilde rekabet etmenin temelidir.

Pazarlama karması şekillendirilmesinde etkin rol oynayan pazarlama planının kendisidir. Pazarlama planı, organizasyonun pazarlama stratejisi ve stratejiyi yürütmek için gerekli faaliyetlerin entegrasyonudur. Pazarlama planları hedef pazarları tanımlar ve pazarlama karmasını geliştirmek için genel kurallar sağlar. Plandaki ek bilgiler çevresel analiz, pazar araştırması planları, maliyet tahminleri ve satış tahminlerini içerebilir

Bir pazarlama planı geliştirme süreci, firmanın karşı karşıya olduğu durumun değerlendirilmesi ile başlar. Bu durum analizi, şirketin göreceli güçlü ve zayıf yönlerini ve pazarlama ortamının yarattığı fırsatları ve tehditleri tanımlar . Bu bilgilere dayanarak, belirli Ürünler ve pazarlar için pazarlama hedefleri belirlenir.

Gelecek durakta “Pazarlama Hedefleri” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...