Aile Şirketlerinin Gelecek Nesillere Devri–IV

This post has already been read 563 times!

Anahtar Performans Göstergeleri ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Aile Şirketlerinin Gelecek Nesillere Devri “ kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında UND – güçlü bir gelecek, sağlıklı devir için kritik sorular, ruhun devredilmesine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Anahtar Performans Göstergeleri ” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Aile şirketlerinin gelecek nesiller transfer edilirken, göreve gelecek yeni başkan, başkan yardımcılarının belirlenmesinde görevi devir alacak bireylerin somut ve somut olmayan hedefleri gerçekleştirme performanslarının değerlendirilmesi bir zorunluluktur. Somut veya somut olmayan hedefler niçin dikkate alınmalıdır?

Öncellikle somut ve soyut hedeflerin talep edilmesi insan doğasıdır, hedefleri olan insanların yaşama sarılmaları daha anlamlı hale gelir, işte bu anlam için dahi olsa somut ve soyut hedeflerin varlığı insani bir değerdir.

Sürdürülebilir hedefe ulaşılması için, başarı ve ilerlemeyi izlemek ve ölçmek için temel performans göstergelerinin veriye dayalı olarak belirlenmesi önemlidir. Geleneksel söylemde, ardıllık planlaması kavramı ağırlıklı olarak iktidarın devri ile ilişkilidir ve liderlik ve yönetim perspektifinden, emekliliklerini veya ayrılışlarını takiben yaşlılarının yerini alacak ardılları belirleme ve geliştirme süreci olarak yaklaşılır.

Bununla birlikte, mülkiyet genellikle kabul edilir ve buna fazla önem verilmez. Tecrübeler göstermiştir ki, bir aile işletmesi ortamında, ne olursa olsun hiçbir birey hafife alınmamalıdır. Performans anahtar göstergeler-KPI’lar yönetim kurulu genelinde tanıtılmalı ve bir izleme aracı olarak kullanılmalıdır. KPI’lar, mülkiyetin ve mülkiyetin ilgili “ruhunun” devredilmesi ve gelecekteki sahiplerin yaklaşmakta olan rolleri için hayati hazırlıkları için de geçerli olabilir.

KPI’lar, bir aile üyesi için “benim için neyin içinde olduğunu” ölçmek için bir araç olarak da kullanılabilir. “başarılarım, fikirlerim, ailem, çocuklarım, değerlerim kabul ediliyor, tanınıyor ve ciddiye alınıyor muyum?”  sorusu aslında üye için bir KPI dır? siz ne dersiniz? Gelecek nesillere devir planlamasında gündeme gelen bireylerin başarısız olabilmek korkularıdır. Başarı kadar başarısızlık da tesadüfi veya kendiliğinden gelmez. Çünkü yeterince hazırlık yapmamak, başarısızlığa hazırlanmayı kolaylaştırır. Başarı için deneme üretimine benzer şekilde ardıl planlama alıştırmasının yapılmasında fayda var.

Gelecek durakta “Ardıl Planlama Alıştırması ”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...