Analiz Süreci – I

This post has already been read 386 times!

Analizin Önemi ve Değeri ????

Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Yakın zamanda bir stratejik iş ortağımız ile birlikte bir gruba yönetim danışmanlığı hizmet teklifini sunduk, teklifin detaylarını görüşmek üzere özellikle üretim işletmelerine davet ettiler. Teklif detayını görüştüğümüzde her zaman olduğu gibi mevcut durum analizin süresi, çıktıları ve çıktıların kazanımları vb üzerinde oldukça detaylı sorgulamalar, soru ve cevap seansı oldukça iyi bir zamanımızı aldı. Tam da bu nokta da mevcut durum analizinden öte analizin kendisini anlaşılabilir hale getirilmesi gerekliliğinin farkına vardık ve bingo dedik analiz ile ilgili bir paylaşım dizisi hazırlama kararını verdik.

Neden analize ihtiyacımız vardır? Sorusunu cevaplamaya çalışarak bu kapsamdaki paylaşım yolculuğumuza çıkalım isterseniz. Öncelikle analiz, bir işletmenin geleceği etkilemek için organizasyonu proaktif olarak öngören ve konumlandıran hedefler ve programlar geliştirmesine yardımcı olur.

Uzmanlık alanınız ne olursa olsun, örnek verecek olursak uzman olduğunuz veya icra ettiğinizi faaliyet alanınız eğitmen, eğitim uzmanı, yönetimi danışmanı, iş geliştirme danışmanı, performans danışmanı olsun veya profesyonel olarak sahip olduğunuz iş unvanı ne olursa olsun, rolünüz kuruluşunuzun çalışanlarının kuruluşun başarılı olmasını sağlayacak işi nasıl yapacaklarını bilmelerini sağlamak ise. Kaçınılmaz olarak çalışanların en iyi performans için ihtiyaç duydukları becerileri, bilgileri ve yetenekleri tanımlamanız ve daha sonra bu boşluğu kapatmak için çalışan nüfusunda bunların eksik olduğu yerleri belirlemeniz gerekmektedir. Bu sürecin kendisi eğitim ihtiyaç analizidir. Dilerseniz geldiğimiz bu nokta itibariyle yakın zaman da tamamladığımız eğitim ihtiyaç analizi ile analizin önemi ve değerini derinleştirelim

Eğitim ihtiyaç analizi menüsünde ihtiyacı  belirlemeye, tanımlamaya yönelik yöntemler, stratejik ihtiyaç analizi, yapılandırılmış görüşmeler, odak grupları ve anketler yer almaktadır. Özellikle stratejik ihtiyaç analizi yaklaşımı ile analizin gerçekleştirilmesi bugünün iş dünyasında oldukça önemlidir.

Stratejik İhtiyaç analizi diğer bir değiş ile gelecekteki yönlerin analizi genellikle bir işletme ve müşterileri üzerinde iki ila üç yıllık bir süre boyunca büyük potansiyel etkisi olan ortaya çıkan sorunları ve eğilimleri tanımlar.

Gelecek durakta “Stratejik İhtiyaç Analizinin Detayı ” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...