MARKANIZIN – ŞİRKETİNİZİN BİR HİKAYESİ VAR MI?

This post has already been read 2372 times!

 

NEDEN HİKAYELERE İHTİYACIMIZ VARDIR?

Merhaba www.ayseleevran.com ve www.etsgelisim.com paylaşım dostları

Şirketlerin kendisini, ürünlerini, hizmetlerini, liderlik tarzlarını, kültürlerini hikayelere dönüştürmek ile ilgili yazı dizimizin ilk durağında hikayenin etkisine ve neden hikayelere ihtiyacımız olduğunu gelecek durakta da hikayeler yazılı hale getirilip paylaştığında kazanımları neler olabilir? Paylaşalım dedik ve şimdi bu durakta hikayelerin kazanımlarına dairleri konuşacağız.

Sabah kalkış anımızdan yatağa giriş anına kadar okuduğumuz ve yazdığımız mailler, cep telefonlarımıza gelen mesajlar, yazdığımız mesajlar, sosyal medya da okuduğumuz ve yazdığımız mesajlar…. Ne kadar çok mesaj – mail bombardımanına tutuluyoruz bunlardan akılda kalan hikayesi olan bizi bir hikayeye doğru yola çıkartan mesajlardır.

Bu dönemde o kadar çok zihine dokunan bilgiler- mesajlar ve notlarla dolduruluyoruz ki, artık biraz da duygularımızı , hislerimizi aklınıza getirin demeye başladık galiba, belki de bu yüzden de artık araya hikayeler ve duygulara hitap eden anlatımlara ihtiyacımız var. ne dersiniz? Şirketlerle iş yapmamızı sağlayan faktörler, şirketin markası, sürdürülebilirliği ve şirketlerde çalışan bireyler ile kurulan güvene dayalı ilişkiler ve bunların paylaştıkları anlamlı , gerçekçi hikayelerdir.

Psikiyatristler, psikologlar, marka yöneticileri, avukatlar, danışmanlar , eğitmenler.. vb bazı meslekler var ki hikayeler ile anlatımlarını gerçekleştirirler. Hikaye ile kavramları  anlatmanın beyinde spesifik bölgelerde etkilemişimi dahi bilimsel olarak ispat edildiğine göre hikaye oluşturmanın he anlamda pozitif etkisi vardır. sadece hikaye anlatmak kadar bireylerin hikayelerini dinlemek te oldukça etkilidir, zaman zaman eğitimlerde eğitimin konusuna göre bireylerden kendi deneyimleri, yaşam çevrimleri ile ilgili hikayelerini anlatmak istediğimizde hikayesini anlatan bireylerdeki değişim, kendisi ve hikayesini aktardığı arkadaşları ile etkileşiminin dalga dalga etkisini his ediyoruz ve birden bire ortamdaki kişilerin bir birine bakışları farklılaşıyor. Hikayesini paylaşan kişi daha fazla o ortama ait olduğunu ve arkadaşlarla bağının güçlendiğini ifade ediyorlar. Hikayesini anlatan kişi bir grup tarafından pür dikkat dinlenildiğini his ettiğinden dolayı da farklı etkileşimler oluşmaktadır.

Hikaye anlatmak ve hikaye dinlemenin kazanımı bu kadar mı? cevabını gelecek durakta birlikte detaylandırmaya ne dersiniz?

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

   BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

Share

You may also like...