Etkileşim Odaklı Yöneticilik – IV

This post has already been read 655 times!

Etkileşim Odaklı Yönetim Sürecinin Kazanımları????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Etkileşim Odaklı Yöneticilik” odaklı başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında emir- komuta zinciri, denetim – kontrol – hiyerarşik yönetim yaklaşımından katılımcı, etkileşim odaklı yönetime doğru akışın gerekçesi, katılımcı ve etkileşim odaklı yönetim detayları, kendi kendini örgütleyenlere dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Etkileşim Odaklı Yönetim Sürecinin Kazanımları  ” ile ilgili zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Bu hafta bulunduğumuz birkaç şirkette 2021 yılı ve sonrası insan kaynağı ve özelde de bu dönemde çalışan bağlılığı nasıl sağlanabilir konusunda toplantılar  gerçekleştirdik. Bu kapsamda belirli kriterlere göre belirlenmiş çalışanlar ile gerçekleştirdiğimiz odaklandırılmış ve oldukça kısa süreli görüşmelerde; iş bilgisi, eğitimlerinin yanı sıra güncel hayata dair entelektüel bilgilerinin ve bu kapsamda sundukları katkının net olarak kendileri ile paylaşılmasını ifade ettiler, özetle bizimle etkileşimde kalın diye mesaj veriyor takım arkadaşlarımız

Etkileşim Odaklı Yönetim Sürecinin Kazanımları:

Etkileşimin odağında katılımcı olma felsefesi yatmaktadır ve buda bireyin şirkette maksimum düzeyde katkı sağmasına yol açmaktadır.  

Çalışanların meslektaşları, yöneticileri ve daha geniş anlamda organizasyonla bağlantı kurma isteğini artırır.

Çalışanların işleriyle bağlantı kurmak istemeye motive oldukları ve iyi bir iş çıkarmayı gerçekten önemsedikleri görülmektedir.

Değişim ve sürekli iyileştirme esnekliği artmaktadır.

Çalışanın kuruma ve onun değerlerine karşı sergilediği olumlu tutum net olarak algılanmaktadır.

Çalışanların, iş bağlamında farkındalığı ve şirket yararına iş içindeki performansı iyileştirmek için meslektaşlarıyla birlikte çalışma isteği yükselmektedir.

Etkileşim odaklı yönetim adına şirketlerin dikkat etmesi gereken parametreler :

Rasyonel düzenlemeler : Çalışanların rollerini ve sorumluluklarını ne ölçüde anladıklarını analiz etmek ve güncelleştirmek

Duygusal düzenlemeler : Çalışanların rollerini iyi bir şekilde yerine getirmek için isteğe bağlı çabaya yatırım yapılması

Etkileşim odaklı yönetimin yapı taşlarından birisi katılımcılığın teşvik edilmesidir ve bu bağlantı ile katılımcılığın detaylarında yer alan enstrümanların devreye alınmasında fayda var.

Gelecek durakta “Katılımcı Yaklaşım “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...