Etkileşim Odaklı Yöneticilik – X

This post has already been read 518 times!

Kültürel Değişim ve Değerler ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Etkileşim Odaklı Yöneticilik” odaklı başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında emir- komuta zinciri, denetim – kontrol – hiyerarşik yönetim yaklaşımından katılımcı, etkileşim odaklı yönetime doğru akışın gerekçesi, katılımcı ve etkileşim odaklı yönetim detayları, kendi kendini örgütleyenler, etkileşim odaklı yönetim sürecinin kazanımları, katılımcı yaklaşım, çalışanların ve şirketlerin faydalarının ortak noktasının bulunması, üst yönetim takımının rolüne dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “Kültürel Değişim ve Değerler” ile ilgili zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Kültürel değişime yardımcı olmak için örgütsel değerlerin araştırılması için ve netleştirilmesi adına organizasyonda rol alan yöneticilerin, liderlerin ve çalışanların uygulanan ve tekrarlanan davranışlar, inançları, düşünceleri ve hisleri… ortak yönlerinin analiz edilmesi işimizi kolaylaştırabilir.

Yöneticilerin, liderlerin ve çalışanların değer deneyimi zaman içerisinde müşterilerin ve diğer dış paydaşların deneyimi haline gelir. İşte tamda bu gerekçeden dolayı organizasyonların değerler manzumesi oldukça önemlidir.

Şirketlerin dışarıya, pazara yansıyan kültür kodlarının fotoğrafı markalarıdır, bir şirketin logosunu odağa alarak satın alma gerçekleştirilmesi aslında bir nokta da o şirketin değerlerini satın alıyoruz veya değerlerimiz ile ortak noktayı bulmanın keyfini yaşarız.

Uzun bir geçmişi olan kuruluşlar, çalışanların ve müşterilerin örtük olarak algıladıkları ve anladıkları köklü değerlere sahip olacaktır. Bunlar genellikle, belirli bir deneyimleri işe getiren nesilleri birbirine bağlayan masallara ve hikayelere dayanır.

Zaman zaman, tarihsel değerlerin işletmeyi destekleyip desteklemediğini veya devre dışı bıraktığını gözden geçirmek yararlıdır.  Yeni kuruluşlar, yeniden yapılanma sürecine giren ve birleşme sonucu ortaya çıkan şirketlerin değerlerini yeniden inşa etmek adına detaylı ve katılımcı çalışma sürecine girmelidirler. Oluşturdukları değerleri saha da test ederek bu değerleri derinleştirebilirler. Daha da ötesinde kendi kıyafetlerine dönüştürebilirler.

Değerleri yeniden belirlemek veya gözden geçirmek isteyen kuruluşların iş yapma kolları ile uyumlu olmasına dikkat etmelidir.

Değerler olgusundan sonra kritik faktörlerden birisi katılımcı yönetim ile strateji ve değişim sağlanmasıdır.

Gelecek durakta “Kapsayıcı Katılımcı Yaklaşım “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...