Etkileşim Odaklı Yöneticilik – VII

This post has already been read 514 times!

Çalışanların ve Şirketlerin Faydalarının Ortak Noktasını Bulmak ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Etkileşim Odaklı Yöneticilik” odaklı başlattığımız paylaşım yolculuğumuzun bir önceki durağında emir- komuta zinciri, denetim – kontrol – hiyerarşik yönetim yaklaşımından katılımcı, etkileşim odaklı yönetime doğru akışın gerekçesi, katılımcı ve etkileşim odaklı yönetim detayları, kendi kendini örgütleyenler, etkileşim odaklı yönetim sürecinin kazanımları, katılımcı yaklaşıma dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “Çalışanların ve Şirketlerin Faydalarının Ortak Noktasını Bulmak” ile ilgili zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Verimli ve çalışılmasından keyif alınan organizasyonların ortak ve odaklandıkları nokta; çalışanların hem kendi çıkarları hem de kurumlarının çıkarları için çalıştıkları kültürlerin oluşturulmasıdır. Bireysel ve kurumsal faydaların ortak noktasının bulunduğu organizasyonlarda çalışanlar şirketlerin gelişmesine katkıda bulunmak için davet edildiklerini kendilerini güvende ve istekli hissetmelerini sağladıklarını his ederler ve yüksek katma değerli iş sonuçları oluştururlar.

Çalışanların ve şirketin faydalarının ortak payda da buluşmasını sağlayan organizasyonların özellikleri:

Maksimum seviyede katılımın sağlanması, bunun için insanların kendilerini etkileyen ve kendilerinin etkileyebileceği kararlara iyi yönetilen katılım ile gerçekleştirilmesi

Çalışanların verimli ve güvende çalışmalarını sağlayacak destekleyici faktörlerin uygulamaya alınması

Destekleyici faaliyetler ve araçlara bir örnek verilecek olursak, her seviyedeki liderlere yetenek, beceri ve davranışlarının geliştirilmesine yardımcı olmak.

Destekleyici araçlardan bazıları : iç iletişimin geliştirilmesi ve yayılımının geliştirilmesi. Günün olmazsa olmazı dijital teknolojinin de iç iletişimde kullanılması.

Çalışanların ve organizasyonun ortak faydasına odaklanan şirket kültürü ve yönetim takımı hedeflerin gerçekleştirilmesi adına sorumluluk bilincinin oluşmasına da yol açar.

Ortak fayda oluşturmak ve sürekliliğine odaklanmak oldukça zor bir yolculuktur. Her yolculukta olduğu gibi bu yolculukta da bozulmaların meydana gelmesi. Bu nokta da üst yönetim takımına büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü üst yönetimin en önemli rolü, bu sürecin ne zaman bozulacağını bilmek ve süreci yeniden formatlayarak yola devam etmektir.

Gelecek durakta “ Masadan Sahaya Yönetim ve Liderlik“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

 Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...