İş Dünyasında Bireysel Başarı – XV

This post has already been read 488 times!

Finansal Projeksiyonlar ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

İş Dünyasında Bireysel Başarı” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin önceki duraklarında bireysel başarının bileşenleri, bireysel başarıda hedef belirlemeye , zaman yönetiminin analizi için sorulması gereken sorular, etkin zaman yönetimi rotasının oluşturulması, rekabetçi pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, strateji ve iş geliştirmek, strateji ve iş geliştirmenin temel boyutları, vizyon ifadesinin önemi, objektif ölçüm sistematiği, stratejik seçenekler, etkin bir organizasyon yapısının özellikleri, kişisel çıkarlar ve organizasyonel tasarım, iş planlarının oluşturulması, iç iş planları, iç iş planının detaylarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Finansal Projeksiyonlar” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Gerek dış kaynak kredilere ulaşmak, gerek organizasyonun gelişimi için hazırlanan iş ve dış iş planlarının kritik bölümlerinden birisi de finansal projeksiyonların sağlıklı ve gerçekçi olarak hazırlanmasıdır.

Finansal projeksiyonlar, finansal bilgiler planda erişilebilir bir şekilde sunulması ile birlikte destekleyici detaylar eklere dahil edilmelidir.

Finansal projeksiyonların detayında ; kar ve zarar hesabı, gerekli dış finansman da dahil olmak üzere nakit akışı, bilanço yer almalıdır. Bununla birlikte perspektif vermek için önceki iki yılın gerçek rakamları, son cari yıl tahmini, önümüzdeki üç yılın projeksiyonları, kullanılan temel varsayımlar – örneğin, her borçlunun gün sayısı da finansal planlarda yer almalıdır.

Destekleyici veriler kümesinde de: büyük yatırım projeleri listesi, anahtar müşteri, ürün veya hizmet, ülke, ve bu parametrelerde artış trendleri- artış hızı, öngörülen satış takımı , işletme – çalışma sermayesi, maliyet etkileri, başlıca araştırma ve geliştirme projeleri, pazarlama planı , satın alınacak veya elden çıkarılacak ve kiralık tesisler vb yer almalıdır .

Ekler için önerilen net bir liste olmayabilir, çünkü amaç planın temel yönlerini desteklemek için yedek bilgiler sağlamak ve hedef kişiyi, grubu planın altında yatan titizlik ve analize ikna etmektir.

Gelecek durakta “İş Dünyasında Bireysel Başarıya Farklı Bir Bakış” ile yolculuğumuzu devam ettirmek dileğiyle, 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®


Share

You may also like...