21.Yüzyılda Şirket Yönetimi -II

This post has already been read 758 times!

Yeni Yönetim Şekilleri için Stratejilerin Oluşturulması ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@tsgelisim.com paylaşım dostları,

“21 Yüzyılda Şirket Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım dizimizin bir önceki durağında dönemin şartlarına özgü organizasyonel yapılanmaların gerekliliği ve statik yaklaşımdan bütüncül yaklaşıma doğru akışa dair paylaşımda bulunmaya çalıştık

Bu durakta “Yeni Yönetim Şekilleri için Stratejilerin Oluşturulması” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Organizasyonlarda, şirketlerde süreçleri her anlamda etkileyen liderlik süreci sonuç almakla ilgiliyse, liderin rolü, bu sonuçları kazanan stratejileri elde etmek için doğru stratejileri geliştirmektir.

Stratejiler niyetlerden çok daha fazlasıdır; bir organizasyonun belirli bir hedefe ulaşmak için ne yapacağını ve bunun için kullanılacak yolları ve araçları açıklarlar. Ne ve nasıl genellikle kimin ne yapacağını, hangi kaynaklarla, ne zaman… ve etkili ve verimli sermaye ve insan tahsisi ve koordinasyonu için izin veren diğer tüm detayları kapsayan stratejik planlar eşlik eder. İnsanlar genellikle liderleri neden belirli bir yönde hareket etmeleri gerektiğini anladıklarında daha iyi takip ettikleri için, stratejiler genellikle eylem için ikna edici nedenler sağlar.

Stratejilere, başkanların faaliyet alanlarından bireysel satış elemanının stratejisine kadar tüm organizasyon seviyelerinde ihtiyaç vardır. Ve bu stratejilerin iyi bir şekilde uygulanması gerekiyorsa entegre edilmesi ve koordine edilmesi gerekir. Hedeflere ulaşmak olarak kazanan stratejilerin geliştirilmesine odaklanmalıdır.

Şirketler için oluşturduğumuz ve uygulamaya aldığımız stratejilerin geliştirilmesi reçetesine birlikte bakalım mı?

Stratejilerin geliştirilmesi reçetesi :

Öncellikle stratejiler sadece iyi uygulanabiliyorsa değerlidir. Ve herhangi bir planın uygulanması sadece strateji doğruysa değerlidir.  Bu çerçeveden hareket ile benzersiz stratejiler geliştirilmesine odaklanılması en doğru yaklaşımdır. Başka organizasyonları stratejilerinin kopyala yapıştır yapılmaması

Zaman zaman aynı sektörde bulunan farklı şirketlerin stratejilerini incelme fırsatı yakaladığımızda stratejilerin araya karbon kağıdı konulmuş şeklide oluşturulduğunu görebiliyoruz.

Zekice ve benzersiz oluşturulan stratejileri uygulayamaya geçirecek uyum içerisinde çalışan bir organizasyonun varlığı da bu reçetede yer almaktadır.

Gelecek durakta “Organizasyonel Uyum “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...