Depo – Stok Yönetimi-X

This post has already been read 276 times!

Malzeme Kabul ve Depolama ????

Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“Depo – Stok Yönetimi” kapsamında başlattığımız yolculuğumuzun önceki duraklarında stok tutma gerekçeleri, alan yönetimi, gerçek zamanlı stok yönetiminin detayları, envanter yönetim modelleri, proje yönetimi odaklı tedarik zinciri yönetimi tasarımı, tedarik zinciri – proje yönetimi ortak hareket alanı, hizmet düzeyi, depo yönetim süreci, tarihsel akışta lojistik merkezlerin işlevlerine dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Malzeme Kabul ve Depolama” odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Bilindiği üzere malzemelerin – emtiaların kabulü, fiziksel alanlara alınması, malların gelişinin önceden duyurulmasıyla başlar ve depolarda yeterli alanların oluşturulması ile devam eder. Gelen malzemelerin etkin ve verimli şekilde ilgili adreslere  yerleştirilmesi bir sonraki malzemelerin kabulünü kolaylaştırmaktadır. Teknolojinin özellikle akıllı malzeme – ürün kabulü ve yerleştirme teknolojileri ile malzeme kabulü ve yerleştirmesi oldukça etkin ve iyi katma değerli işlemlerin kazanılmasına sağlamaktadır.

Akıllı teknolojiler ile malzeme kabul, yerleştirme faaliyetlerinde yüksek kazanımların derecesini yükseltmek adına tüm sürecinin gözden geçirilmesi ve gerektiği noktalarda, fazlarda güncelleştirmelerin yapılması kaçınılmazdır. Bu gerçekten hareket ile malzeme kabulünü belge bazında girişin  kaydetmek için taranması, taranma sonrası ilgili sorumlulara bilgilerin zamanın da iletilmesi, özellikle malzemeleri bekleyenlerin ve malzeme gelişi ile ilgili ödemelerin zamanında yapılması adına bilgilerin gerçek zamanlı paylaşılması oldukça önemlidir.

Malzeme adet, belge bazında girişi ile birlikte tanımlanan kontrol protokolüne göre kontrolü gerçekleştirilir. Kontrollere sırasında hasarlar ve-ya girişi güvenli olmayan malzemelerin kontrol altına alınması ile birlikte  herhangi bir usulsüzlükte kayıt altına alınır.

Girişi yapılan malzemenin hızlı şeklide kullanım yerlerine çıkışının yapılması veya dağıtımının geçekleştirilmesi için gelen ürünün – malzemenin yerleştirilmeden önce uygun saklama yeri belirlenmelidir. Çünkü ürünün depolandığı yer, müşteri için daha sonra ne kadar hızlı ve ne maliyetle geri alınabileceğini büyük ölçüde etkiler. Bu gerçekten hareket ile hangi depolama alanlarının erişilebilir olduğu, ne kadar büyük oldukları, ne kadar ağırlığı destekleyebilecekleri vb. Her zaman bilinmelidir. Ürün yerleştirildiğinde, depolama yeri kaydedilmelidir.

Girişi yapılan malzeme- ürünlerin iç ve dış müşteri için çıkışı, dağıtılmasına sıra gelir diğer bir değiş ile sipariş toplama faaliyeti gerçekleştirilir

Gelecek durakta “Sipariş Toplama” ile yolculuğumuzu sürdürmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...