Etkili Yönetim Sırları -IV

This post has already been read 846 times!

Yönetimin Hayati Fonksiyonları ????
Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Etkili yönetim sırları ile ilgili başlattığımız yazı dizisinin önceki duraklarında yönetim, yöneticiliğin kilit soruları, yönetimin temel performans göstergeleri, performans standartlarının oluşturulması, odaklanmak kapsamında paylaşımda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Yönetimin Hayati Fonksiyonları “ odaklı  zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Yönetimin ve yöneticinin başarısını veya başarısızlığını belirleyen yönetimin birkaç hayati işlevi vardır. Bilindiği üzere “hayati işlevler ve durumlar kavramı” tıp ve fiziksel sağlıktan gelir.  Her hangi bir rahatsızlığımızdan dolayı veya periyodik kontrol amaçlı doktora gittiğimizi varsayalım. Doktor bize bir dizi olası tıbbi sorunumuz olduğunu söyleyebilir. İnsülin direnci ve yüksek tansiyonunuz var; bunun gerekçesi olarak da diyelim fiziksel olarak formda değilsiniz, yanlış yiyecekleri yiyorsunuz, sağlıksız alışkanlıklarınız… vb var şeklinde bilgilendirme yapabilir.

Gerçekten sağlıklı olmak istiyorsak, bu hayati işlev alanlarının her birinde değişiklik yapmamız gerekecektir. Hayati işlevlerin kendisi kalp atış hızımız, ateşimiz, kan basıncımız, beyin dalgası aktivitemiz, solunum hızımız ve diğer fizyolojik özelliklerdir.

Her biri, sağlıklı olma durumunu gösteren klinik bir tanımdır. Bu hayati belirtilerden herhangi biri olması gereken düzeyde değil ise klinik olarak hasta olarak tanımlanırız.

Tanımlanan hastalık türü ve derecesine bağlı bilgiye sahip olarak, sağlık alışkanlıklarımızda bir dizi değişiklik yapmaya karar veriyoruz. Başlangıç ​​olarak, günde otuz dakika veya haftada yaklaşık 210 dakika yürüyüşe çıkmaya karar veriyoruz. Günde otuz dakika yürümeye başladığımızda, kalp atış hızımıza, kan basıncımıza ve hatta beyin dalgası aktivitemize ne olabilir? Cevap şu ki, bir alanda geliştikçe, aynı anda her alanda da gelişmeye başlarız.

Yönetimde de durum aynı yukarıdaki gibi gerçekleşebilir. Yönetimin önemli işlevlerinin her birinde geliştikçe, bu iyileştirme diğer alanlarda da bir iyileşme sağlar. Belirli bir yönetim becerisini geliştirmeye odaklanarak ve konsantre olarak, tüm yönetim becerilerinizde aynı anda yönetim becerilerinizi geliştirmeye başlarsınız. Aslında, beceri seviyenizde ve şirketinize yaptığınız katkının değerinde hızlı bir genel iyileşmeye yol açabilecek bir çarpan etkisi yaratırsınız.  Çarpan etkisine sahip yönetimin hayati fonksiyonları nelerdir?

Gelecek durakta “Yönetimin hayati fonksiyonları nelerdir?” sorusunu cevaplayabilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ

Share

You may also like...