İnsan Kaynaklarına Yeni Bir Bakış –XI

This post has already been read 385 times!

Organizasyonel Gelişim???

Merhaba aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“İnsan Kaynaklarına Yeni Bir Bakış” kapsamında başlattığımız paylaşım dizisinin önceki duraklarında insan kaynakları yönetiminin yapı taşları, insan kaynakları yönetiminin amacı, insan kaynakları yönetiminin detayları, çalışan memnuniyeti, insan kaynakları planlamanın detayları, seçme ve yerleştirme süreci, eğitim – gelişim ve performans değerlendirme süreci, çalışanları dinlemek, çalışanları dinlemenin somut çıktıları, iş sağlığı ve güvenliği programlarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Organizasyonel Gelişim“ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Organizasyonel gelişim detayında; insanların ve organizasyonun eş zamanlı gelişimi için izlenen bütünleşik yaklaşım yer almaktadır, burada kritik olan bütünleşik bakabilmek, insan – organizasyon neredeyse tek bir halka olarak dikkate alınması kaçınılmazdır.

Organizasyonel gelişim çalışmalarımızda ajandamızda yer alan önemli faktörlerden birisi organizasyonda karar verme uyarlanabilirliğinin iyileştirilmesi ve daha yüksek performans ortamının oluşturulmasıdır. Bu bağlamda bütünleşik ve kapsamlı fazlarda çalışmaları gerçekleştiririz.

Organizasyonel gelişim çalışmaları gittikçe daha da önemli olmaya başladı, gerekçelerden biriside rekabeti sağlıklı cevaplayabilmek ile birlikte şirketin büyüme sürecinde oluşacak zorluğu karşılama yeteneğinin daha dinamik ve etkili hale getirilebilmesidir.

Organizasyoel gelişim sürecinin çoklu kilometre taşları bulunmaktadır.

Organizasyonel gelişim adına kat edilen kilometre taşlarından bazıları :

Gelecekte sektör odaklı ve sektör bağımsız gündeme gelebilecek organizasyonel değişimlerin analiz edilmesi

Gelecekteki değişimlere de cevap verebilecek kısa- orta ve uzun vadeli organizasyonel gelişim yol haritalarının oluşturulması

Oluşturulan gelişim yol haritalarının rehberliğinde bireysel – kurumsal gelişim programlarının belirlenmesi

Planlı değişim çalışmalarının bireysel – kurumsal gelişim programlarına entegre edilmesi

Değişim – dönüşüm sürecinde rehberlik ve daha da ötesinde liderlik yapacak profillerin tüm gelişim programlarına aktif katılımlarının sağlanması

Gelişim çalışmalarının sonuçlarını ve de ilerleme etkisini teste etmeyi sağlayacak yalın ve zaman almayan anketlerin tasarlanması

Tüm bu çalışmalar için iyi ekiplerin oluşturulması

Organizasyonel gelişim sürecinin tasarımından uygulanması ve uygulama sonuçlarının teste edilmesine kadar tüm fazlarda en kritik rol insan kaynakları yöneticilerine, liderlerine ve uzmanlarına düşmektedir. Sadece organizasyonel gelişim sürecinde değil tüm insan kaynakları yönetim süreci bağlamında özellikle insan kaynakları yöneticisinin sorumluluklarına göz atılmasında fayda var.

Gelecek durakta “İnsan Kaynakları Yöneticisinin Sorumlulukları “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...