İnsan Kaynaklarına Yeni Bir Bakış –VI

This post has already been read 426 times!

İş Analizi ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“İnsan Kaynaklarına Yeni Bir Bakış” kapsamında başlattığımız paylaşım dizisinin önceki duraklarında insan kaynakları yönetiminin yapı taşları, insan kaynakları yönetiminin amacı, insan kaynakları yönetiminin detayları, çalışan memnuniyeti, insan kaynakları planlamanın detaylarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “İş Analizi “ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

İş analizi, iş tasarımının büyümesi, belirli bir işle ilgili görevleri ve davranışları inceleme sürecidir. İş analizinde kullanılan çeşitli sistemler, işçilerin işlerini yaparken gözlemlerini, röportajları ve anketleri içerir. Tipik olarak, iş analizinden elde edilen bilgiler, iş tanımlarını yazmak ve her işi yapacak kişinin neye ihtiyacı olduğunu belirlemek için kullanılır. Buna karşılık, iş tanımları, özellikle yeni çalışanların işe alınması, işe alınması ve eğitilmesinde personel sürecinde yararlıdır.

İşe alım bir organizasyonun mevcut ve gelecekteki işleri için insanlara ihtiyacı vardır. İşe alım, uygun insanların kaynaklarını keşfetme ve bunları elde etmek için etkili önlemler alma sürecidir. Organizasyonun içinden ve dışından mümkün olduğunca çok sayıda aday çekmek için tasarlanmıştır, böylece en yetenekli kişilerin objektif bir seçimi yapılabilir.

Seçimler ve yerleştirme pozisyonlar için uygun adayları belirledikten sonra, Yönetim doğru adayların seçimi ve yerleşimi ile devam etmelidir. Seçim, adayların yeteneklerini, becerilerini ve yeteneklerini test etme sürecidir.

Bu, belirli bir iş için en uygun adayları bulmak için yapılır. Yerleştirme, en uygun olduğu kabul edilen bir kişiye bir iş atama sürecidir. Seçim ve yerleştirme aynı anda gerçekleşebilir veya gerçekleşmeyebilir. Belirli bir iş için bir aday seçildiğinde, seçim ve yerleştirme bir araya gelir, ancak işten kaçınmak için çok sayıda aday seçildiğinde, yerleştirme genellikle sadece eğitimi içe aktararak yapılır.

Bir çalışan seçildikten ve belirli bir işe yerleştirildikten sonra, bir sonraki mantıklı adım onu sosyalleşme yoluyla organizasyon kültürüne tanıtmaktır. Şirketin temel değerlerini, normlarını, politikalarını ve hedeflerini, tutumlarını, düşüncelerini ve davranışlarını şekillendirmek ve onları şirketin baskın kültürüne asimile etmek amacıyla çalışanlara aktarma sürecidir. Bu süreç organizasyonun motivasyonu ve performansı için son derece önemlidir.

Gelecek durakta “ Eğitim – Gelişim ve Performans Değerlendirme Süreci “ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...