İş Kaybı ve Stres Yönetimi- II

This post has already been read 1346 times!

İş Kaybı İle Gelen İlk Şokun Atlatılması  ????

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“ İş Kaybı ve Stres Yönetimi” kapsamında başlattığımız paylaşım yolculuğumuz bir önceki durağında bu konuda paylaşım başlatma gerekçesi ile birlikte iş kaybı ile gelen sorgulamalara dair özet bir giriş yapmaya çalıştık

Bu durakta “İş Kaybı İle Gelen İlk Şokun Atlatılması” fazını ele almaya ne dersiniz?

İş kaybı da dahil olmak üzere hayatımızda karşılaştığımız her önemli kaybın sonunda üzülmek, kederlenmek oldukça normal bir durumdur.

Keder ile çok çeşitli duygular yaşanır, keder içinde olan insanlar şok ve uyuşukluk, karışıklık, kaygı, suçluluk, pişmanlık ve hatta öfke, suçlama, kızgınlık, üzüntü ve bazen rahatlama yaşarlar. Tüm bu duygular ezici olabilir.

İş kaybı ile ezici duyguları azaltmak için ;

Her gün birkaç saat zihninizi rahatlayacak şeyler ile ilgilenebilmek ve keder duygularınıza bir nebze olsun ara verebilmek. Bunun için; yürüyüşe çıkmak, kitap okumak, film izlemek, destekleyici bir arkadaşla çay – kahve içmek, aile ile zaman geçirmek. Bireyi rahatlatacak bir şey yapmak. Belki bir kek pişirmek, bir salata yapmak … vb

İş kaybı ile gelen kederlenme duygunuzu inkar etmek yerine bu duygunuz ile iletişimde kalabilmek, duygu ile iletişimde kalmak mı? Evet ve duygumuz ile iletişimi nasıl gerçekleştireceğiz? Duygular ortaya çıktığında, durduğunda ve hissettiğinde, bir arkadaşınızla paylaştığınız veya yazdığınız anlamına gelir. Bunu yapmak kederinizi bırakmanıza yardımcı olur.

Bir sır; hemen şimdi bugün konuşacağınız birini bulun, iş kaybınız hakkındaki düşüncelerinizi, duygularınızı ve İş kaybı hikayenizi bugün birisine anlatın, detaylı  paylaşın.

Gelecek durakta “” ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...