BAŞARI MERDİVENLERİ-VI

This post has already been read 1991 times!

BAŞARI MERDİVENLERİNİ ADIMLAMAK

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Başarı merdivenleri paylaşım dizimizin önceki duraklarında başarının önemi, tanımı, başarılı olabilmenin ilk aşaması olan öğrenme sürecini, kendine güven ve pozitif ifade ile gelen başarıyı ve iletişim-ilişki ağının kurulması sürecini- yolculuğunu, sessizliğin gücü – fısıldar gibi konuşabilmenin gücü ile ilgili paylaşımlarda bulunmaya çalıştık. Bu durakta doğru ve huzur getiren dengeyi bulmak konusunda beyin fırtınası yapmaya çalışacağız.

Zaman zaman iş yerinde veya proje çalışmalarında aşırı yorgun düştüğümüzü, kendimizi düşünemez buluruz, kısacası terazinin denge noktasını kayb etmişiz.

Bu yüzyılda, hız ile yarışılan dönemde nefes nefes çalışmanın dışında başka bir yol mu var? diye sorduğunuzu duyar gibi oldum ve hatta bazan şirket liderleri ve kurucuları bu soruyu farklı ifadelerle dile getiriyorlar.

Düşünün on yıllık kapasitenizi, enerjinizi ve nefesinizi üç yılda tükettiniz, geriye kalan yedi yılda ne yapacaksınız?. Geri kalan yedi yılda aşırı çalışmış olmanın yorgunluğunu ve belki de aşırı çalışma sonucu gelen hastalıklar ile baş başa kaldınız.

On yıla dağıtılmış şeklide çalışabilmek adına işe verilecek enerji ile kendimize- dostlarımıza – sevdiklerimize kendimizi yeniden sarj edebilmemize verilecek enerji- zaman arasında olabildiğince yerinde bir denge kurmak başarımız ve huzurumuz için gerekli bir olgudur.

Özel hayat- ev ile iş hayatı arasında iyi bir denge için de yine kendimize sorulacak sorulara ihtiyacımız vardır. İşimizi yapmayı gerektiren parametreler, işin gerekleri ile yaşama dair sorumluluklarımızı gözden geçirmek ve bu iki olgunun tam olarak neresindeyiz? Sorusuna iyi bir cevap bulmalıyız çünkü enerjimiz limitsiz değil . enerjimizin ve yapabilirliğimizin bir limiti vardır. Kendimizi sonuna kadar tüketecek şekilde çalıştığımızda; bedenimizin, ruhumuzun, zihnimizin bizden beklediklerini karşılamamış oluruz ve sonuçta tükenmişlik sendromuna kadar gidebilir miyiz? İş ve kişisel hayatımız için enerji tasarrufu yapmayı sağlayacak teknikleri öğrenip uygulamalıyız. Bu tekniklerden birisi de işi işte, evi evde bırakmak, ikisini bir birine karıştırmamak, özellikle kendi işini yapanların yaptığı bir alışkanlık bu. Bir diğer alışkanlık hayır deme alışkanlığını edinmek ve de en iyi enerji tasarrufunu sağlayan bir hobimizin olması.

Veeee başarı merdivenlerinin diğer basamaklarında neler var?????

Gelecek duraklarda bu basamaklarda karşılaşmak – buluşmak dileğiyle,

 

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

Share

You may also like...