Değişim Yönetimi-I

This post has already been read 1627 times!

Değişim Yönetim İlkeleri

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları

Tüm zamanlarda bireyler, topluluklar, canlı varlıklar ve doğal olarak organizasyonlar değişim yaşamaktadırlar. Doğal seyrinde değişim gerçekleştirebilmek farklı kazanımları getirmektedir. Zorunlu ve başınç ile değişim zorunda kalmak farklı stresleri ve de zaman zaman istenmeyen sonuçları beraberinde getirebilir. Bu yolculuğumuzda sağlıklı ve etkili değişim yönetimine dairleri konuşmaya ve de beyin fırtınası yapmaya çalışacağız. Değişim yönetiminin verimli ve sürdürülebilirliğinde değişim yöneticilerinin rolü büyüktür. Başarılı değişim yöneticilerinin nadir olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerek. Çünkü değişim yönetim süreci çerçevesindeki görevler ve sorumluklar çok karmaşık olabilir.

Bu nadir değişim yöneticileri karmaşık olan görevlerini nasıl icra etmektedirler. Onları başarılı yapan şey nedir?

  1. Güvene dayanan astlarla ilişki : Bu şekilde, değişiklik talep edildiğinde, lider astlarını, gerçekleştirmeleri gereken eylemlerin sadece şirket için değil, insanlar için de iyi olacağı konusunda ikna edebilir. İnsanlar çıkarlarına karşı olduklarını düşündüklerinde değişime direniyorlar . Profesyonellerin yöneticileri, gönüllüleri yönetdiklerini asla unutmamalıdır.
  2. Değişiklik yapma konusunda olağanüstü bir taahhüt göstermek : Acımasız, tutkulu hale geliyorlar; değişim onların kişilikleri için merkezi oluyor. Ve astları arasında bu taahhüdü yaratıyor ve sürdürüyorlar.
  3. Takım kurmak : başarılı değişim yöneticilerinin oturup, neyi başarmak istedikleri konusunda anlaşmaya varmış ekipler oluştururlar.
  4. Müşteriler için bugünün ve aynı zamanda uzun vadeli stratejik bir bağlamda neyin önemli olduğunu belirlemek : Değişim süreci, gerçekten değiştirilmesi gerekenlerle bağlantılı olmalıdır. Bu, değişimi başarıyla nasıl yönettiğimizin kritik faktörü müşteriye yönelik oluşturulan davranışlara bağlı olduğunun farkında olunmasıdır.
  5. Değişikliğin ne kadar çabuk yapılması gerektiğini (kademeli? Hızlı? Anlık?) anlamak ve ve kuruluşun değişikliği yapma yeteneğini değerlendirmek : Başarılı değişim yöneticileri, rekabetçi ihtiyaçları belirleyebilir ve ayrıca, hangi eylemlerin en fazla fırsatı veya riski taşıdığını belirleyebilir. Ayrıca, kuruluşların değişme yeteneklerinde farklılık gösterdikleri insanların değişim yeteneklerine benzer olduğunu kabul etmek. Be benzerliği dikkate alarak değişim hızı belirlenir.

Gelecek durakta değişim yönetiminin kilometre taşlarına yakından bakabilmek dileğiyle;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

Share

You may also like...