Performans İyileştirme -II

This post has already been read 1397 times!

Performans Kavramının Artan Önemi ???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Performans iyileştirme ile ilgili başlattığımız yazı dizisinin bir önceki durağında performans kavramının, iş dünyasının ajandasına giriş gerekçesine ve evrimleşme yolculuğuna dair özet bir giriş yapmaya çalıştık.

Bu durakta “Performans Kavramının Artan Önemine” dair beyin fırtınası yapılmasına ne dersiniz?

Performans kavramının geldiği bugünkü görüntüye geldiğimizde, küresel şirketler; çalışma modellerini ve şirketlerini – ürünlerini- hizmetlerini dünyaca ünlü, rekabetçi, yenilikçi ve enerjik bir organizasyon haline getirmek için insanların değerinden yararlanmaya odaklanmaktadır. Ve bu bağlamda iş tasarımı, kalite ve bilgi, maksimum rekabetçiliğe ulaşmak için sürekli bağlılık gerektirdiği gibi, insanlarla ilgili performans konularında da sürekli dikkat gerektirmektedir. Daha da ötesinde sürekli performans geliştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir bu küresel şirketler tarafından.

Performans iyileştirmenin temel yapı taşları :

Performans iyileştirme;  insanları, süreçleri, performansı, organizasyonları geliştirme bilimi ve sanatı olduğu gerçeğinden hareket edecek olursak performans iyileştirmenin ana hatlarını aşağıdaki gibi özetlemek mümkündür.

Performans parametrelerinin ve kapsamının belirlenmesi

Bu kapsamda ihtiyaç duyulan performans teknolojisi, insan performans teknolojisi veya insan performans iyileştirme kilometre taşlarının şekillendirilmesi

Yukarıda bazı kavram lar ifade edildi. İsterseniz bu kavramların tanımına göz atalım.

İnsan performans teknolojisi ve insan performans iyileştirme , insan / işçi performansını iyileştirmeye odaklanmayı ifade eder;

performans teknolojisi iş, işçi, iş yeri ve / veya dünyayı iyileştirmek için bir dizi yöntem ve prosedür kullanmaya odaklanmayı ifade eder.

Bununla birlikte, ne denirse, ne yapılırsa yapılsın, performans iyileştirme, organizasyonel ve iş hedeflerini ve stratejilerini, hedeflere ulaşmaktan sorumlu iş gücüyle ilişkilendiren sistematik bir süreçtir.

Performans iyileştirme bir bilim ve sanattır. Bu bir bilimdir, çünkü analitik süreçler ve yöntemler, performans iyileştirme müdahaleleri olarak bilinen çözümleri seçmek ve uygulamak için temel oluşturur. Aynı zamanda bir sanattır çünkü birbirine bağlılık ve karmaşıklık veya performans zorlukları nedeniyle tüm değerleri, duyguları, öznitelikleri ve değişkenliklerini içeren insanlar da dahil olmak üzere sezgi ve yaratıcılık gerektirir.

Performans ve insanı anlamak mı?

Performans iyileştirme pratisyenleri insanları anlamak, ilham vermek ve geliştirmek için ortak bir metodoloji kullanır; performans problemlerini ve altında yatan sebepleri sistematik olarak analiz eder ve örnek performans ve başarı göstergelerini tanımlar. Uygulayıcılar ayrıca sorunları azaltmak veya fırsatlardan yararlanmak için performans geliştirme müdahalelerini seçer, tasarlar, geliştirir, uygular ve sürdürürler.

Performans iyileştirmenin iki ana faktörü vardır: değerlendirme ve değişim. Performans geliştirme sürecinin her aşamasında, faaliyetler ve çıktılar değerlendirilir ve kurumsal sonuçların nihai hedefine odaklanır. Sorunları çözmek, kuruluşları iyileştirmek ve fırsatları doğası gereği, değişim anlamına gelir. ”

Gelecek durakta Performans Geliştirme Sürecinde Anahtar Yaklaşımlar ile yolculuğumuz sürdürebilmek dileğiyle

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...