Sürdürülebilirlik Odaklı Çalışma Sistematiği -I

This post has already been read 668 times!

Pandemi Sürdürülebilirlik İlişkisi???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

Çalıştığımız bazı küresel şirketler ve organizasyonlarda 5 yıllık stratejik planlama çalışmaları kapsamında 2027 yılı hedefleri – stratejileri oluşum sürecinde ana temalardan  birisi sürdürülebilirliği baz alan iş modeli yer almaktadır.

Ocak 2022 ikinci haftasından itibaren yavaş yavaş giriş yaptığımız bu yolculuk ile ilgili yazı dizisi de başlatalım kararını verdik.

Sürdürülebilirlik konusu özellikle iklim değişikliği, fosil yakıtların kullanımı ve doğal kaynakların azalması ile birlikte 1979 petrol krizi sonrası gündeme geldiği 1990’lı yılların başından itibaren ozon tabakasının delinmesi ile önemi gittikçe artsa da asıl önemini derinleştiren pandemi sürecinin kendisi oldu.

2020 ilkbaharının başından beri dünya COVID-19’a tanıklık ediyor ve bunlarla baş etmeye çalışıyor. Geçen yıla büyük belirsizlik, huzursuzluk ve keder damgasını vurdu. Benzeri görülmemiş önlemlerle, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, acil olarak ihtiyaç duyulan ve halen ihtiyaç duyulan çeşitli alanlarda bakım sağlarken pandemiyi engellemeye çalıştılar.

Birçok insan, alkıştan daha fazlasını hak eden benzeri görülmemiş şekilde çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca, sosyal açıdan çok önemli olduğu ortaya çıkan vazgeçilmez meslekleri takdir etmeyi de öğrendik. Kendilerini sunarken ele almaya çalıştığımız şeytani ikilemler oldu. Toplumumuzdaki tüm acılara, endişelere ve üzüntülere rağmen, her zamanki gibi bir toplumdan toplum çapında afet yardımı odaklı bir topluma, aşağı yukarı bir gecede dönüşmeyi başaranlar oldu, değil mi ?

İstemeden bir yol ayrımında olabiliriz. Salgın, ne kadar acı verici olursa olsun, kılık değiştirmiş bir nimet olabilir. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, birçoğu temel değişim çağrısında bulundu. Bu anın, bu momentumun göz ardı edilmesine izin vermeyelim. yapacağımız en büyük iyilik bu geçişe odaklanabilmemizdir. geçiş dönemine anlamlı şekilde nasıl odaklanabiliriz?

Öncellikle bu geçiş dönemi ile birlikte gelen ve gelebilecek ekonomik ve sosyal acil sorular – sorunlar ile birlikte işlerin nasıl değişeceğinin de belirlenmesi çalışmalarının iş ajandasında yer almalı.

sürdürülebilirlik kapsamında değişecek ve bizlere iyi bir pozisyon almamız gerektiren üç zorluğu detaylı ve derinlemesine çalışmalıyız? bizi bekleyen ve geleceğimizi farklılaştıran üç zorluk nedir?

Gelecek durakta “Döneme – Geleceğe Damgasını Vuran Üç Zorluk ”  ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...