İnsan Kaynaklarına Yeni Bir Bakış –IV

This post has already been read 370 times!

Çalışan Memnuniyeti???

Merhaba ayselevran@ttmail.com, aevran@etsgelisim.com paylaşım dostları;

“İnsan Kaynaklarına Yeni Bir Bakış” kapsamında başlattığımız paylaşım dizisinin önceki duraklarında insan kaynakları yönetiminin yapı taşları, insan kaynakları yönetiminin amacı, insan kaynakları yönetiminin detaylarına dair paylaşımlarda bulunmaya çalıştık.

Bu durakta “Çalışan Memnuniyeti  “ odaklı zihin jimnastiği yapılmasına ne dersiniz?

Çalışan memnuniyetini değerlendirmek için gerçekleştirilen anket çalışmaları ve yüz yüze görüşmelerde memnuniyeti etkileyen kritik faktörlerden biri iş ortamının kalitesinin sürekli iyileştirilmesidir. Bu gerçekten hareket ile çalışma yaşamında insan kaynakları yönetiminin anlamlı  sorumluluklarından birisi iş ortamının kalitesinin geliştirilmesidir. Aslında çalışma ortamının yaşanabilir kılınması ve o ortamda bulunmaktan huzur duyulmasının sağlanması insani bir gerekliliktir.

İnsan kaynakları optimum organizasyon büyümesi ile tutarlı olarak maksimum çalışan memnuniyetini teşvik etmek için ideal bir çalışma ortamının oluşturulması adına sistematik bir program geliştirmek durumundadır.

Öncellikle iş hayatının kalitesinin öncülü, bir çalışanın faaliyetlerinin daha önemli hale geldiği bir çalışma ortamına sahip olmaktır. Bu, işi daha az rutin ve çalışan için daha ödüllendirici hale getiren prosedürlerin uygulanması anlamına gelir. Bu politikalar özerklik, tanıma, aidiyet, ilerleme ve gelişme ve dış ödülleri içerir. Politikaların içerisinde yer alan parametrelere detaylı bakılmasında fayda var.

Özerklik, çalışanların işlerinde kullanabilecekleri özgürlük miktarıyla ilgilenir.

Tanıma, şirketteki diğer kişiler tarafından değer kazanmayı içerir. Organizasyona bireysel bir katkı fark edilir ve takdir edilir.

Aidiyet, organizasyonun bir parçası olmak anlamına gelir.

İlerleme ve gelişme, organizasyondan elde edilen iç ve dış ödülleri ifade eder. Tüm bu parametreler birlikte ele alındığında, bu bileşenler bireyler için iş yaşamının kalitesini sağlar. İş yaşamının kalitesi eksikse, çalışanların üretkenliği zarar görebilir.

İş yaşamının kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarının sürdürülebilir şekilde sağlanması adına etkin, sistematik ve ölçülebilir bir yol haritası oluşturulur. Bu yol haritasının tetikleyicisi çalışanların iş yaşamının kalitesi bağlamında beklentilerinin belirlenmesidir.

İnsan kaynaklarının kritik görevlerinden biri insan kaynakları planlamasını sağlıklı şekilde gerçekleştirmesidir.

Gelecek durakta “İnsan Kaynakları Planlama“ ile yolculuğumuzu sürdürebilmek dileğiyle ;

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA

Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey

YÖNETİMİ®

Share

You may also like...